Mengenal Hantu (Jin) Secara Keilmuwan (Sains)


Masih ingat film Ghostbuster?? Film Hollywood tahun 1984 ntu..?? Ternyata film ini memberikan ide ttg perkara yg gak pernah terlintas dalam benak kita. Hantu (dan maklus halus sebangsanya) bisa diciderakan dan diperangkap dengan peralatan sains dan teknologi.

Ketika kebanyakan orang giganggu perasaan takut dan seraaaammm ketika membicarakan perihal maklus halus ini, banyak diantara kita gak menyadari bahwa kajian sains dan teknologi menemukan beberapa sifat dan ciri kelemahan jin dan hantu.

Berbeda dengan ahli agama, penyelidik/ilmuwan mencoba memecahkan teka-teki makluk halus itu dengan mencari penjelasan saintifik dengan mengkaji unsur kewujudan hantu dan jin dari sudut pandang sains. Hasil kajian selama puluhan tahun ini memang tidak diduga oleh kebanyakan kita..!!

Siapa menyangka.. film Drakula yg ada adegan terbakar apabila terkena sinar matahari, dan film Ghostbuster yg ada adegan penangkapan dan penembakan hantu menggunakan peralatan elektronik.. ..ternyata semuanya itu berdasar.

Malah, beberapa kepercayaan yg dianggap khurafat dalam masyarakat kita seperti meletakkan gunting besi disamping mayat atau menggantung cermin didepan pintu sebenarnya bisa dibuktikan secara sains untuk menghindari gangguan hantu ato jin.


Penyelidik yg juga Dekan Fakultas Sains Warna Universal, Universitas Perobatan Antarbangsa Sri Langka; Prof Dr Sir Norhisham Wahab, mengatakan bahwa hantu dan jin tidak memiliki unsur jasad menyebakan mereka tidak dapat dilihat, tetapi kewujudan mereka dapat dibuktikan dengan ilmu sains fisika quantum dan bisa dideteksi dengan teknologi gelombang.

“Hantu dan jin wujud secara tidak nyata kerana tidak terikat kepada jisim, gravitasi bumi serta bebas daripada ikatan karbon, molekul dan atom. Berbeda ngan manusia yang terbentuk daripada partikel atom atau unsur yang menyusun semua benda.

“Hantu dan jin bagaimanapun termasuk dalam ghaib nisbi dan bisa diukur dg menggunakan gelombang bunyi dan gema,” kata Prof Dr Sir Norhisham Wahab yang mendalami kajian dalam bidang ini selama sembilan tahun.

Katanya, apabila kajian sudah memahami bagaimana unsur hantu dan jin dari sudut fisik, usaha terpenting yaitu membantu manusia menghindari gangguan jin dan hantu dapat dilakukan pembuatan penawar dan pemulihan menggunakan teknologi.

Dr Norhisham berkata, jin dan hantu terdiri daripada unsur gelombang, mereka dapat menguasai ruang dan waktu didalam tubuh manusia yang mampu memberi/menyebabkan dampak negatif terhadap kesehatan hingga ke tahap mental.

“Tubuh manusia yang memerangkap gelombang ‘tidak sehat’ memberikan kesan kpd seseorang yaitu kesan negatif terhadap jiwa seperti mengalami kelesuan kronik, gangguan mental, merasa sakit ini sakit itu ,dsb. Ketika si pesakit memeriksakan diri kedokter, dokter malah bilang gak ada penyakit apa2 koq, tetapi anehnya sipesakit merasa dia ada mengidap suatu penyakit. Hal ini adalah salah satu tanda dari gangguan jin.” Katanya.

Beliau berkata, untuk merawat gangguan jin dan hantu, kaedah pemulihannya adalah dengan mengambil kembali ruang dan waktu pada tubuh atau organ manusia yang diresap jin atau hantu.

Suatu gelombang infrasonik berfrekuensi amat rendah namun lebih kuat direkam secara konstan dan kontinu, dipancarkan sehingga mengganggu gelombang hantu yang sudah meresap ke suatu bagian tubuh; apabila hantu itu merasa tidak nyaman, mereka akan keluar dengan sendirinya dan pesakit kembali pulih.

“Bagi saya gangguan hantu tidak berbahaya jika dapat dirawat pada tahap awal. Amalan bacaan surah Yasin bisa untuk mengaktifkan reaksi kimia didalam darah dan ini didapati bisa memberi tekanan kepada hantu yang tidak dapat bertahan apabila peningkatan oksigen didalam aliran darah sebagai tenaga murni.

“Walaupun pada tahap awal kerasukan, tubuh pesakit seperti menjadi medan pertempuran untuk mengusir hantu yang menyelinap ke dalam ruang tubuh tersembunyi, namun akhirnya keadaan akan kembali seperti asal.

“Sebaiknya untuk merawat dari kerasukan, sapukan air dingin atau es yang akan memberi keseimbangan melalui rakaman gelombang infrasonik yang bersamaan dengan frekuensi doa yang ikhlas. Itu sudah cukup untuk mengeluarkan gelombang hantu serta mengembalikan ruang dan waktu pada tubuh korban,” katanya.

Katanya lagi, seperti halnya kerasukan atau gangguan hantu, perkara yg lebih berbahaya adalah sihir yang mampu menyebabkan kematian dengan izin Allah, isteri membenci suami secara tiba-tiba, gangguan terhadap kesehatan fisik dan menyebabkan pasangan tidak mendapat anak.

Dalam kasus pasangan tidak mendapat anak akibat sihir, beliau berkata, ruang dan waktu pada rahim isteri sudah dikuasai jin yang akan memakan benih suami atau isteri. Pihaknya akan memasukkan gelombang berfrekuensi rendah yang sama dg frekuensi ovum dan sperma, secara berterusan untuk mengusir gelombang jin dari rahim isteri.

“Banyak kasus rawatan yang saya jalankan menemui pelbagai benda asing pelik seperti serbuk kayu, kalajengking dan permata keluar secara ghaib apabila gelombang dimasukkan ke dalam tubuh korban malah ketumbuhan yang terjadi pada organ juga ghaib apabila gelombang berfrekuensi rendah direkam ke dalam air mandiannya,” katanya.

Usaha memancarkan gelombang untuk merawat gangguan makhluk halus juga sebenarnya tidaklah sesukar seperti yg kita bayangkan, tidak perlu peralatan menyerupai senjata, mesin yang besar sebaliknya gelombang bisa ditangkap dalam medium seperti air dan unsur yg sesuai.

“Kami menciptakan alat radionik yaitu teknologi yg merekam 99 frekuensi gelombang berdasarkan 99 getaran tenaga atom di dalam sukros dan pesakit hanya perlu memakan pil itu secara berterusan untuk memancarkan gelombang ke dalam tubuh,” katanya.

Sesuatu yang menarik adalah teori drakula akan terbakar jika terkena cahaya matahari adalah benar. Hantu memiliki gelombang tidak seimbang, dan cahaya matahari berfungsi menyeimbangkan gelombang alam. Apabila gelombang tidak seimbang terkena cahaya matahari, ia akan musnah karena gelombangnya menjadi seimbang dan hantu itu akan terbakar.

“Besi mampu memerangkap gelombang buruk/negatif dan hantu tidak menyukai medan listrik, jadi konsep hantu ditembak dengan alat listrik untuk diciderakan dan disimpan dalam kotak besi seperti filem Ghostbuster adalah benar.

“Begitu juga dg amalan meletakkan gunting besi dekat mayat kerana besi mampu menangkap atau menarik muatan listrik positif pd seseorang apabila seseorang itu meninggal dunia.
“Cermin mampu menyerap cahaya termasuk gelombang elektromagnetik yang memiliki kesan radiasi yang bisa mengganggu gelombang hantu dan jin. Perkara2 seperti ini bukan kurafat tetapi kita perlu memahami konsepnya,” katanya.

Suatu fakta ironis adalah kebanyakan manusia takut hantu walaupun pd hakikatnya, hantu juga takut berhadapan dengan manusia karena penglihatan manusia memiliki foton cahaya yang cenderung mengeluarkan atau memancarkan elektron untuk membentuk ion positif.

“Hantu juga terbentuk dari ion positif dan apabila ion positif bertemu dengan ion positif dalam kesatuan tenaga elektrik, ia mampu menciderakan atau menghindarkan mereka,” katanya.

FAKTA: Hantu dan jin
# Dari sudut sains, secara umum hantu atau jin gak suka dg cairan gas nitrogen, es, garam, oksigen, cahaya, karbon dioksida, frekuensi kurang satu Hertz dan wewangian tertentu.

# Dari sudut sains juga, hantu gemar ngan cuka, cendawan, bahan yang cepat busuk, bahan yang tinggi kandungan serat, gas beracun, bahan yang cepat teroksida (yg bereaksi ngan oksigen), kandungan natrium yg tinggi, busuk dan kotor.

# Zikir memiliki gelombang tetap dan apabila diamalkan secara berterusan, gelombang zikir akan menguasai ruang kosong pada tubuh manusia dan menjadikannya ‘pejal’ menyebabkan tiada lagi ruang untuk dimasuki gelombang asing seperti hantu atau jin.

source: http://fadlisyar.multiply.com/journal/item/2

One response to “Mengenal Hantu (Jin) Secara Keilmuwan (Sains)

 1. JIN HANTU SYAITAN AMAT SUKA PADA ORANG SINSITIV NAK PERHATIAN EGO PANAS BARAN .BUAT KESLAPAN X MENGAKU .RASA DIRI SENTIASA BETUL. KUNUN DIA BAIK ORANG NYA.X SUKA BERKAWAN NANTI TAKUT JADI MASAALAH. DIA X GANGGU ORANG TAPI KENAPA SEMUA ORANG DENGKI IRI HATI PADA NYA.ORANG SAPERTI INI LAH SANDIWARA NYA BOLIH DIPERCAYAI BERJAYA MEMPERBODOH USTAZ HAFIZ CARI PULISITI MURAHAN SANGGUP MEMPERALAT KUNUN RAWATAN ISLAM NYA BERDASAR KAN AL-QURAN DAN HADIS.ORANG YANG SAPERTI TERSEBUT DIATAS JUGA .SUDAH PASTI
  BERPULUH BOMOH.YANG MERAWAT NYA.X JUGA SEMBUH.MAKA DIA PUN
  BUAT RAWATAN ISLAM DENGAN USTAZ USTAZ HAFIZ.KUNUN BERDASAR KAN
  AL-QURAN DAN HADIS.SEBENAR NYA MEMPERALAT…KUNUN KATA USTAZ
  DALAM BADAN ORG SAPERTI TERSEBUT DIATAS.BERPULUH JIN BERSARANG
  DALAM BADAN NYA.MAKA JARI KAKI DIPICIT BADAN DIPUKUL.BILA MENJERIT
  KESAKITAN LAGI KUAT DIPICIT.KUNUN JIN DALAM BADAN KESAKITAN
  KERANA POWER AYAT SUCI ALQURAN YANG DIBACA OLIH USTAZ.KALAU LAH AYAT SUCI YG DIBACA USTAZ ADA POWER.KENAPA JARI KAKI DIPICIT DAN BADAN PESAKIT DIPUKUL DENGAN KAYU.JIKA BAGITU CARA NYA RAWATAN ISLAM .MUDAH SANGAT SIAPA PUN BOLIH BUAT.APA BODOH SANGAT KAH JIN DALAM BADAN DIA SUDAH TAHU ORANG TEMPAT DIA BERSARANG. DALAM BADAN HENDAK PERGI KATEMPAT.RAWATAN ISLAM UNTUK MENYEKSA NYA.
  SABELUM GILIRAN DISEKSA DIA SUDAH LIHAT KAWAN KAWAN JIN NYA DISEKSA OLIH USTAZ HAFIZ.KENAPA LAH BODOH SANGAT.SEPATUT NYA.
  DIA KELUAR LAH DULU.KEMUDIAN MASUK LAH BALIK KEDALAM BADAN TEMPAT DIA BERSARANG.SATELAH KELUAR DARI TEMPAT RAWTAN ISLAM
  TEMPAT MENYEKSA JIN.MASUK LAH SEMULA .USTAZ USTAZ HAFIZ KATA CARA BOMOH X BETUL
  SYIRIK…APA KAH CARA USTAZ HAFIZ BETUL.SAMA SAJA DENGAN BOMOH 2X5 MENGATA DULANG PAKU SEREPIH…..YANG SABENAR NYA PESAKIT PESAKIT SAPERTI TERSEBUT DIATAS.TELAH MEMPERBODOH BODOH. USTAZ USTAZ HAFIZ . MENIPU DIRI SENDIRI JIKA ISTERI AGAR DAPAT PERHATIAN DARI SUAMI.SUPAYA SUAMI X KEMANA KERANA BANYAK JIN DALAM BADAN ISTERI .JIKA ANAK AGAR DAPAT PERHATIAN DARI IBU BAPAK .APA SAJA KEHENDAK NYA KENA DITURUTI .WALAU MALAS KESEKOLAH .PURA PURA
  SELALU KENA HISTIRIA JIKA X DITURUTI ..PENDAPAT SAYA YANG JAHIL BELUM
  PERNAH DENGAR.DALAM AL-QURAN DAN HADIS CARA RAWATAN ISLAM
  MEMICIT KAKI MEMUKUL DENGAN KAYU BADAN PESAKIT.TANGKAP JIN MASUK KEDALAM BOTOL.. JIKA SESIAPA SAJA ADA MERAWAT SAPERTI
  TERSEBUT DIATAS.PENDAPAT SAYA SAMA ADA DIA USTAZ HAFIZ.ULAMAK
  BERJAWATAN TINGGI SEKALI PUN. TELAH MENYALAH GUNA MEMPERALAT KEBIJAKSANA ILMU YANG ADA PADA MEREKA UNTUK KEPENTINGAN DIRI. JIN HATU IBLIS SYAITAN.AMAT
  BENCI ORANG SAPERTI BERIKUT….SUDAH TENTU ALLAH SAYANG ORANG SAPERTI BERIKUT…ORANG YANG CETEK AGAMA SENTIASA INGAT DAN TAKUT PADA ALLAH.BUAT APA SAJA YANG ALLAH SURUH.JAUHI APA YANG
  ALLAH TEGAH.SENTIASA INGAT DIA SELALU BERDOSA DENGAN ALLAH DAN
  HAMBA ALLAH.JIKA ADA BUAT KESALAHAN CEPAT MENGAKU.MOHON KEMAAFAN.JIKA BERJANJI X DI MUKIRI…. ORANG SAPERTI TERSEBUT
  JIKA DIA JADI PENGAMAL BERUBATAN ISLAM.SUDAH TENTU CARA RAWATAN
  NYA.DIA X PERLU MEMICIT KAKI MEMUKUL BADAN DENGAN KAYU.SUDAH TENTU TEMPAT RAWATAN NYA .JIN HANTU SYAITAN X BERANI MASUK. MAKA X LAH TERDENGAR TEPEKIT TELOLONG.SAPERTI DI TEMPAT RAWATAN USTAZ HAFIZ YANG MEMPERALATKAN.AL-QURAN DAN HADIS…YANG MENUNJUK NUJUK CARA RAWATAN MEREKA KUNUN BETUL MEGIKUT AL-QURAN DAN HADIS.
  JIKA BETUL AYAT SUCI AL-QURAN YANG DIBACA OLIH USTAZ HAFIZ ADA POWER.SUDAH TENTU DITEMPAT RAWATAN ISLAM JIN HANTU SYAITAN X BERANI MASUK.ALLAH BERI KITA AKAL FIKIRAN KENAPA KITA JADI BODOH
  X TERFIKIR KAH KITA CARA RAWATAN MEREKA JAUH MENYIMPANG DARI LANDASAN AL-QURAN DAN HADIS.OLIH KERANA MEREKA USTAZ HAFIZ MAKA KESILAPAN MEREKA..X ADA SIAPA BERANI MENEGUR NYA.BUKAN KAH SUDAH DIKIRA BERSUBAHAT.HARAP MAAF JIKA TULISAN SAYA X BETUL KERANA ALLAH TOLONG LAH BETUL KAN… KERANA ALLAH SAYA X MAHU BERSUBAHAT MAKA SAYA SANGGUP MENEGUR……

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s